Klesstil på musikkarrangementer

Musikk er best live, og mange nordmenn er flittige til å besøke konserter, festivaler og andre musikkarrangementer. Du tenker sikkert først og fremst på musikken når du skal på et musikkarrangement, men av og til er det også lurt å tenke på klærne du har på deg.clothes-festival-music_298773797

Kle deg etter været

Mange festivaler i Norge arrangeres helt eller delvis utendørs. Store konserter kan også bli holdt utendørs, og da gjelder det å kle seg etter forholdene. Det hender det er sol og varmt, slik at du kan gå i shorts og T-skjorte, men det kan også striregne og være både surt og kaldt. Derfor bør du ha med regnjakke og støvler. Er det skikkelig vått, kan det til og med hende du trenger to regnjakker utenpå hverandre. Er det kjølig, bør du ha på deg undertøy eller genser i ull, for det er ikke morsomt å fryse.

Kle deg etter musikkstilen

Det gjelder også å kle seg etter hvilken type arrangement du skal på. Skal du på folkemusikkfestival, kan bunad være et godt valg. Skal du på countryfestival, stiller du kanskje opp i westernklær. Og hvis du skal på rockefestival, velger du enklere hverdagsklær som dongeribukse og T-skjorte. Skal du på et finere arrangement, som musikaler eller operaforestillinger, gjelder det å kle seg deretter. I utlandet er det til og med enkelte operahus som ikke slipper inn folk i hverdagsklær. Kle deg fint, og tenk også på fint tilbehør som setter en ekstra spiss på antrekket. For eksempel kan et slips og et lommetørkle løfte et helt antrekk, og hos Neckwear finner du enkle og elegante slips i alle mulige farger og mønstre. Klær er med på å skape stemningen under alle typer musikkarrangementer.

Utvid musikksmaken din

Selv om du har en favorittsjanger innen musikk, bør du dra på konserter og festivaler der det spilles andre typer musikk. Du kan oppdage mye nytt og spennende å lytte på denne måten, og du er ikke like bundet til de samme festivalene år etter år.